INSTRUKTÖRER

KARLSHAMNS HUNDUNGDOM


Instruktörer och medhjälpare utbildas inom Svenska Kennelklubben, Svenska Brukshundklubben och Svenska Agility klubbens utbildningssystem och vi köper in vissa specialutbildningar av privata aktörer.


Vi jobbar ständigt för att höja kvalitén på våra instruktörer genom fortbildning, pepping och utbildningar.Kim Atnarsson

Hund/hundar:

Stella, tollare född 2011

Rizzla, Austrailian Kelpie född 2014

Wally, långhårig chihuahua född 2008.


Utbildning/instruktör:

Ledarstegsutbildning 1,

Agilityinstruktörs utbildning 1 ( A1)

 

Tävlingserfarenhet:

Tävlar agility i klass 2 med wally, och ska debutera rizzla våren 2016 i agility. Tävlar rallylydnad i avancerad klass, och ska debutera i lydnadsklass 2.

 

Särskilt intresse inom hund:

Gillar utmaningar, och problemlösningar. Och att se hundarnas glädje (tillsammans med sina förare såklart)Josefin Carlsson

Hund/hundar:

Ninja, Dvärgpinscher född 2009

Skim, Shetland sheepdog född 2012


Utbildning/instruktör:

Kursledarutbildning, Agilityinstruktör A1 utb. Går varje år olika agilitykurser för duktiga instruktörer med mina hundar. Går även på olika intressanta föreläsningar inom hunderiet.


Tävlingserfarenhet:

I agility tävlar båda hundarna i klass 3, Ninja tävlat SM 2013,2014, 2015 och kvalad till 2016. Skim tävlade sitt fösta SM 2015 knappt 3 år gammal och tog individellt silver, hon är också kvalad till 2016. Hon lyckades också kvala till Nordiska Mästerskapen så 2015 var vi i Finland och deltog på NM. Tävlar båda hundarna i Mästaklass i Rallylydnad. Skim har även tävlat i Lydnad och är uppflytad till Elitklass.


Särskilt intresse inom hund:

Älskar att träna och tävla med mina hundar i olika grenar men främst agility och mina hundar älskar att göra det tillsammans med mig också. Vi är ett Team och det är en riktigt härlig känsla, jag är en riktig hundnörd kan man säga. Tips till alla som vill ha ett kul och aktivt liv med sin hund Lek ihop med hunden, försök lära den något litet och så belöna med lek och godis. På så sätt kan man lära hunden massor av olika saker och samtidigt ha skoj ihop.Annika Hedsten

Hund/hundar

Penny, Border Collie född 2005

Windie, Papillon född 2008

Gabban ,Tervueren född 2008

Hip, Papillon född 2012

Oj, Border Collie född 2013


Utbildning/Instruktörsnivå:

SBK A och B-instruktör, SBK Alllmänlydnadslärare Agility instruktör Flertalet föreläsningar inom hundens mentala hälsa, tävlings psykologi, agility, lydnad, Nose Work, spår och sök. Även deltagit med egen hund på flertalet olika kortare utbildningar inom lydnad, agility och spår. Höjdpunkten en internat vecka med träning i lydnad för landslagsdeltagare från Danmark, Norge, Finland och Sverige. Erfarenhet av hund sedan 1982 och föreningsliv sedan 1984. Var med och bildade Karlshamns Hundungdom 1990


Tävlingserfarenhet:

Tävlat flera hundar i agility, flera av hundarna har blivit agilitychampion, några tävlade på SM nivå med en 2:a placering som bästa resultat individuellt, även tävlat i lagklass med flera SM placeringar med lagguld som bästa resultat. Även tävlar i landslaget i agility i många år, som bästa resultat ett silver på nordiska mästerskapen och flera guld i lag.

Tävlar flera hundar i lydnad, flera av hundarna har blivit champion, tre av dem tävlade på SM i lydnad. Tävlat i bruksgrenarna spår, rapport och sök

Två av hundarna har godkänt doftprov på Eukalyptus och ska börja tävla när grenen blir officiell


Särskilt intresse inom hund:

Tycker allt är roligt att träna så hade dygnet haft fler timmar hade jag gärna provat på mer grenar. Jag tycker det viktigaste med att vara hundägare är att vara aktiv med sin hund. Det spelar ingen roll vad man gör bara man gör något.

Just nu är jag mycket inne på specialsök och tänker utbilda mig vidare inom det. Det är mycket spännande att se hur hunden utvecklas när den använder sin näsa.


 

Andreas Atnarsson

Hund/hundar:

Stella, tollare född 2011

Rizzla, Austrailian Kelpie född 2014

Wally, långhårig chihuahua född 2008.


Utbildning/instruktör:

Tävlingserfarenhet:

Särskilt intresse inom hund:Catja Krook

Hund/hundar:

Case, Border Collie född 2015

Millie, Pomeranian född 2014

Fly, Shetland Sheepdog född 2009

Bella, Shetland Sheepdog född 2005

Lajka, Groendael född 2007


Utbildning/instruktörsnivå:

Agilityinstruktör A1, SBK Allmänlydnadsinstruktör, agilitykurser och föreläsningar för olika instruktörer, är fritidspedagog till yrket.


Tävlingserfarenhet:

Tävlar i agility klass 3 med Bella och Fly. Fly tävlar lydnads klass 2. Millie blir tävlingsklar sommaren 2016 och Case våren 2017. Har deltagit på flera USM med 2:a placering i lydnad.


Särskilt intresse inom hund:

Är intresserad av många former av hundträning och det viktigaste är att ha roligt tillsammans med din hund. Att uppleva samarbete och glädjen som skapas mellan hund och människa är det bästa känslan som finns.

 


Tina Lennartsson

Hund/hundar:

Viggo, dansk/svensk gårdshund född 2007

Loke, cockerspaniel född 2014.

 

Uppvuxen med bernersennen, har en lagotto i familjen o snart e fauvve.


Utbildning/instruktörsnivå:

Kursledarutbildning, SKK freestyleinstruktör steg 1, agilitykurser för olika instruktörer, är pedagog till yrket.

 

Tävlingserfarenhet:

Tävlar agility klass 3 med Viggo som är Champion och har deltagit på lag-SM. Har godkänt resultat i nybörjar klass rally och freestyle klass 1. Loke blir tävlingsklar till våren 2016 i agility.

 

Särskilt intresse inom hund:

Tycker om att se hundar och förare utvecklas. Det bästa som finns är när man kan se hur träningen ger resultat och framför allt känslan av att vara ETT med hunden! Gillar farten och spänningen i agilityn och freestylens möjligheter till fantasi.

 


Maria Lindström

Hundar:

Wilma, engelsk springer spaniel född 2006.

Alice, engelsk springer spaniel född 2009.

Eya, border collie född 2013.

Tess, border collie född 2015


Utbildning:

Agilityinstruktör A1. Jag har gått flera utbildningar/kurser inom agility för duktiga instruktörer. Har också gått flera tävlingslydnadskurser, allmänlydnad, rallylydnadskurs och introduktion med Nosework.


Tävlingserfarenhet:

Det jag tävlar mest är agility. Tävlar klass 3 med mina springertjejer och klass 2 med Eya. 2015 deltog jag i lag SM med Wilma och Alice. Har också tävlat lydnad och rallylydnad. Mars 2016 fick mina hundar godkänt resultat på doftprovet i Nosework. Under 2017 kommer Tess starta klass 1 agility och startklass i lydnad.


Särskilt intresse inom hund:

Jag går mycket kurser och vill hela tiden vidareutveckla både mig och hundarna. Jag tycker det är spännande att jobba med olika raser och personligheter. Vägen mot uppsatta mål är inte alltid så rak vilket gör att man ibland får tänka till och hitta andra lösningar för att nå målen. Tycker också om att träna olika trix eller annan kul aktivering tillsammans med hundarnaMoa Nilsson

Hund/hundar:

Bea, engelsk cockerspaniel född 2009.

Betty, Shetland Sheepdog född 2013.

Iza, Shetland Sheepdog född 2013.

 

Utbildning

Jag har varit med och varit hjälpinstruktör i Agilitykurser. 2016 så ska jag utbilda mig till Agility 1instruktör. 

 

Tävlingserfarenhet:

Bea tävlar jag med i Agility och Rallylydnad.  Betty och jag tävlar också i Agility, vi tävlade i Agility på USM i Göteborg 2015 och kom 2:á.  Iza och jag tränar Rallylydnad och Agility. Vi siktar på att börja tävla 2016 i Agility.

 

Särskilt intresse inom hund:

Ända sedan jag var liten så har jag drömt om en egen hund som jag kunde köra Agility med. Och nu står jag här idag med 3 egna hundar som jag kör Agility och även lite Rallylydnad med.  Det bästa med hundsporterna är att man kan ha så kul med människans bästa vän.


 

Pernilla Lönnquist

Hundar:

Lovis, Border collie/Isländsk fårhund född 2009.

Lowa, Border collie/Samojed född 2012.

Snäckan, Shetland sheepdog född 2016.

Tommy, Shetland sheepdog född 2016.

Mickey, Shetland sheepdog född 2016

Leo, Border collie/ Shetland sheepdog född 2017

 

Utbildning

Agilityinstruktör A1.

Jag har gått flera agilitykurser genom åren för olika instruktörer. Har även gått flera olika allmänlydnads kurser, rallylydnadskurser och Nosework. Man blir aldrig full lärd – man lär sig hela livet

 

Tävlingserfarenhet:

Mitt intresse för agility började när min ena dotter började tävla för många år sedan. När jag sedan själv fick möjlighet att börja träna så var jag fast. Idag delar jag mitt intresse med dottern och gubben. Vi hjälps åt att träna och tävla med Lovis och Lowa i klass 2 och 3. Snäckan, Tommy och Mickey har börjat komma ut lite på tävlingsbanorna men är fortfarande under utbildning. Leo håller på med lite lättare grundträning och ska förhoppningsvis också tycka att agility är roligt.


Särskilt intresse inom hund:

Jag tycker det är spännande och roligt att hålla kurs inom agility. Att få jobba med och följa olika individer, både tvåbenta och fyrbenta, på deras resa från nybörjare till ett sammansvetsat team är riktigt häftigt. Agility är även det som är huvudfokus i min egen hundträning men jag tränar även annat tillsammans med mina hundar. ”Ett hem utan hund är inget riktigt hem”. Precis så känner jag - våra hundar är en viktig del av familjen. Vi tränar, tävlar, leker, umgås och har roligt tillsammans.Jeanna Lindblom

Hundar:

Blizz, Aussie -10

Najz, Sheltie -15

Utbildning / instruktörsnivå:

Diplomerad Rallylydnadstränare

Kursledarutbildning

Jag har gått flera kurser i agility och varit instruktör för flera kurser i rallylydnad och ungdomsträning.


Tävlingserfarenhet:

Tränat och tävlat rallylydnad sedan 2012. Blizz är rallylydnadsmästare och Najz tävlar i fortsättningsklass. Tränat och tävlat agility sen 2013, Blizz tävlar i klass 2 och Najz tävlas av dottern i klass 1.

 

Särskilt intresse inom hund:

Jag tycker att det är bra att träna korta pass med paus emellan så att hunden får vila och möjlighet att ladda om med ny energi. Att arbeta med positiv förstärkning med mycket beröm och belöning är viktigt. Träna och tävla ska vara roligt både för hund och förare oavsett om det gäller trix, agility, lydnad eller annatStephanie Smith

Hundar:

Utbildning / instruktörsnivå:

Tävlingserfarenhet:

Särskilt intresse inom hund:

 


My Lönnquist

Hundar:

Utbildning / instruktörsnivå:

Tävlingserfarenhet:

Särskilt intresse inom hund:


Johanna Malmros

Hundar:

Utbildning / instruktörsnivå:

Tävlingserfarenhet:

Särskilt intresse inom hund:


Sara Ahlér

Hundar:

Utbildning / instruktörsnivå:

Tävlingserfarenhet:

Särskilt intresse inom hund:


Instruktörer verksamma på Karlshamn Hundungdom