Agility

Agility

Älskar du fart, fläkt och att ha roligt med din hund så är agility sporten för dig!


Agility handlar om att på kortast möjliga tid, utan fel eller vägringar ta sig igenom en hinderbana. Sporten introducerades i Sverige i mitten av 1980-talen, och sedan 1987 är det en officiell hundsport med bl.a. Svenska Mästerskap och championat.


I agility kan man tävla både individuellt och i lag. Tävlingarna är öppna för alla hundar över 18 månaders ålder. Hundarna är indelade i olika storleksklasser, från X-small till X-large. Det finns två tävlingsformer, agilityklass som innehåller balanshinder (klätterhinder) och hoppklass utan balanshinder. Hunden börjar i klass 1 och kvalificerar sig upp till klass 2 och till sist klass 3. .


Alla registrerade och oregistrerade raser får tävla. Oregistrerade hundar behöver skaffa tävlingslicens hos Svenska Kennelklubben för att få tävla på officiella tävlingar. 

Agility är ett bra sätt att få god kontakt med sin hund, och förare och hund har roligt tillsammans


Regler och mera info finns på Agilityklubben.Är du nyfiken och vill testa?

Välkommen till oss i Karlshamns Hundungdom! Vår klubb satsar mycket på sporten agility. Under åren som gått har flera av våra medlemmar  deltagit på SM och Ungdoms SM. Några medlemmar har även varit med i landslaget.  Varje år erbjuder vi olika kurser i agility, allt i från hinderinlärning till rena tävlingskurser.

Som medlem hos oss blir du delaktig i en klubb med härlig gemenskap och stämning. Du får även tillgång till våra stora fina träningsytor. Alla är välkomna oavsett om du tränar för tävling eller för nöje.


Karlshamns Hundungdom för dig och din hund!