Instruktörer och ledare verksamma på Karlshamn Hundungdom

KHU är en ideell förening som bildades 1990
All verksamhet på klubben bedrivs av ideella krafter, av människor som brinner för hundar och hundträning och gärna delar med sig av sina kunskaper på sin fritid mellan, jobb familj och träning av egna hundar.

Instruktörer och medhjälpare utbildas inom Svenska Kennelklubben, Svenska Brukshundklubben och Svenska Agilityklubbens utbildningssystem och vi köper in vissa specialutbildningar av privata aktörer.


Vi jobbar ständigt för att höja kvalitén på våra instruktörer genom fortbildning, pepping och utbildningar.


Sara Ahlér

Hund/hundar:

Loka, Bearded Collie född 2015
Ellie, Bearded collie född 2010
Flisan, Cocker spaniel född 2005


Utbildning/instruktörsnivå:

Allmänlydnadsinstruktör Rallylydnads instruktör. Gått Naturbruksgymnasiet i Blekinge inriktning hund och smådjur
Utbildad Hunddagis/Hundpensionats föreståndare . Jobbar på Hundpensionat i Karlshamns kommun.

Tävlingserfarenhet:
Tävlar i rallylydnad avancerad med flisan och fortsättning med Ellie och Loka startar rallylydnad under 2016. Loka tränas även i tävlingslydnad och spår mm. Tävlat ungdoms SM och placerad mig 3:à i nybörjarklass.
Ställer även ut en hel del.

Särskilt intresse inom hund:
Är intresserad av många olika hund sporter. Men jag gillar samarbete mellan föraren och hunden. Gillar att man kan hålla på med så många olika aktiviteter tillsammans.

 

Emma Ahlér
Född: 1999


Hund/hundar:

Nicke, Cocker spaniel

 

Nicke är  min första egna hund, honom fick 2010, innan dess så har jag tävlat och tränat familjens två Cocker spanielhanar Tufs och Mojje.


Utbildning:

Allmänlydnadskurser med alla hundarna, Agilitykurser och Rallylydnadskurser för olika instruktörer. Jag började som hjälpinstruktör när jag var yngre men har med tiden samlat på mig erfarenhet av tävlande och tränande inom Rallylydnaden och har nu hållit ett x antal kurser.


Tävlingserfarenhet:

Jag har tävlat i Rallylydnad sen flera år tillbaka med flera hundar. År 2015 tävlade jag och Nicke i Ungdoms SM och slutade på en nionde plats. Sen något år tillbaka har jag också börjat tävla i Agility.

 
Särskilt intresse inom hundar:  

Vi har alltid haft hundar i familjen under hela min uppväxt. Eftersom min mamma alltid haft ett stark intresse för djur och speciellt hundar så har det kommit naturligt med allt tävlande och tränande. Jag började med utställning och har senare fortsatt med Agility och Rallylydnad. 
Jag tycker att det är väldigt häftigt att man kan kommunicera med hundar och de alltid är redo att ställa upp. Det är häftigt att se hur mycket ett ekipage kan utvecklas och se vilken fantastisk tillit det kan finnas mellan förare och hund.

Kim Atnarsson

Hund/hundar:

Stella, tollare född 2011

Rizzla, Austrailian Kelpie född 2014

Wally, långhårig chihuahua född 2008.


Utbildning/instruktör:

Ledarstegsutbildning 1,

Agilityinstruktörs utbildning 1 ( A1)
 

Tävlingserfarenhet:

Tävlar agility i klass 2 med wally, och ska debutera rizzla våren 2016 i agility. Tävlar rallylydnad i avancerad klass, och ska debutera i lydnadsklass 2.
 

Särskilt intresse inom hund:

Gillar utmaningar, och problemlösningar. Och att se hundarnas glädje (tillsammans med sina förare såklart)

Josefin Carlsson

Hund/hundar:
Ninja, Dvärgpinscher född 2009
Skim, Shetland sheepdog född 2012

Utbildning/instruktör:
Kursledarutbildning, Agilityinstruktör A1 utb. Går varje år olika agilitykurser för duktiga instruktörer med mina hundar. Går även på olika intressanta föreläsningar inom hunderiet.

Tävlingserfarenhet:
I agility tävlar båda hundarna i klass 3, Ninja tävlat SM 2013,2014, 2015 och kvalad till 2016. Skim tävlade sitt fösta SM 2015 knappt 3 år gammal och tog individellt silver, hon är också kvalad till 2016. Hon lyckades också kvala till Nordiska Mästerskapen så 2015 var vi i Finland och deltog på NM. Tävlar båda hundarna i Mästaklass i Rallylydnad. Skim har även tävlat i Lydnad och är uppflytad till Elitklass.

Särskilt intresse inom hund:
Älskar att träna och tävla med mina hundar i olika grenar men främst agility och mina hundar älskar att göra det tillsammans med mig också. Vi är ett Team och det är en riktigt härlig känsla, jag är en riktig hundnörd kan man säga. Tips till alla som vill ha ett kul och aktivt liv med sin hund Lek ihop med hunden, försök lära den något litet och så belöna med lek och godis. På så sätt kan man lära hunden massor av olika saker och samtidigt ha skoj ihop.

 

Nathalie Gustafsson
Född: 1987

Hund/hundar:
Ninja, Cocker spaniel
Gozzip, Cocker spaniel
Raze, Bordercollie
Swisha, Bordercollie

Utbildning:
Ungdomsledare
Ledarutveckling steg 1
Hjälpinstruktör i agility
Sommaren 2016 blir jag färdig Resurshundförare,
Noseworkinstruktör & Klickertränare. Har gått på föreläsningar inom hundens mentala hälsa, agility, lydnad, spår & tävlingspsykologi.

Tävlingserfarenhet:
Är idag fast i agilityträsket och tävlar i klass 2 med Gozzip & Raze. Nu har även nosework tagit över intresset och jag hoppas att det blir en framtida tävlingsgren. Har tidigare sysslat med retriever jaktprov, viltspår, tävlingslydnad, freestyle & utställning.

Särskilt intresse inom hundar:
Jag älskar frishejping! Jag tycker det är så fantastiskt roligt att lära in nya saker med hundens egen fantasi och det kan bli riktigt roliga partytrick likväl som man kan shejpa in övningar för att få en lättare vardag. Hundarna älskar när dom löser nya uppgifter och det är glädjen i hunden som blir kvittot för en lyckad träning!
 

Annika Hedsten

 

Hund/hundar
Penny, Border Collie född 2005
Windie, Papillon född 2008
Gabban ,Tervueren född 2008
Hip, Papillon född 2012
Oj, Border Collie född 2013

Utbildning/Instruktörsnivå:
SBK A och B-instruktör, SBK Alllmänlydnadslärare Agility instruktör Flertalet föreläsningar inom hundens mentala hälsa, tävlings psykologi, agility, lydnad, Nose Work, spår och sök. Även deltagit med egen hund på flertalet olika kortare utbildningar inom lydnad, agility och spår. Höjdpunkten en internat vecka med träning i lydnad för landslagsdeltagare från Danmark, Norge, Finland och Sverige. Erfarenhet av hund sedan 1982 och föreningsliv sedan 1984. Var med och bildade Karlshamns Hundungdom 1990

Tävlingserfarenhet:
Tävlat flera hundar i agility, flera av hundarna har blivit agilitychampion, några tävlade på SM nivå med en 2:a placering som bästa resultat individuellt, även tävlat i lagklass med flera SM placeringar med lagguld som bästa resultat. Även tävlar i landslaget i agility i många år, som bästa resultat ett silver på nordiska mästerskapen och flera guld i lag.
Tävlar flera hundar i lydnad, flera av hundarna har blivit champion, tre av dem tävlade på SM i lydnad. Tävlat i bruksgrenarna spår, rapport och sök
Två av hundarna har godkänt doftprov på Eukalyptus och ska börja tävla när grenen blir officiell

Särskilt intresse inom hund:
Tycker allt är roligt att träna så hade dygnet haft fler timmar hade jag gärna provat på mer grenar. Jag tycker det viktigaste med att vara hundägare är att vara aktiv med sin hund. Det spelar ingen roll vad man gör bara man gör något.
Just nu är jag mycket inne på specialsök och tänker utbilda mig vidare inom det. Det är mycket spännande att se hur hunden utvecklas när den använder sin näsa.

 

Liselott Karlsson


Hund/hundar:

Stella, korthårig chihuahua född 2011

Dexx, Nova Scotia Duck Tolling Retriever född 2014.

 

I familjen finns även en blandrashund mellan Bordercollie/Golden retriever född 2005. 


Utbildning/instruktör:

hjälpinstruktör, pedagog som yrke.


Tävlingserfarenhet:

Tävlar agility klass 1 med Stella. Dexx förväntas vara tävlingsklar 2016/2017 i agility, träning under uppbyggnad. 


Särskilt intresse inom hund:

Mina stora intressen inom hundvärlden är först och främst Agilityn men även jaktträning. Det som binder samman mina intressen är den fantastiska känslan av att hund och ägare arbetar som ett team. Vårt arbete som förare är att få hunden att vilja springa med oss på agilitybanan eller vilja hämta fågeln åt oss. Hur gör vi då detta? Jo vi leker med hundarna och har roligt tillsammans, vi bildar ett team.

Catja Knutsson

Hund/hundar:
Case, Border Collie född 2015
Millie, Pomeranian född 2014
Fly, Shetland Sheepdog född 2009
Bella, Shetland Sheepdog född 2005
Lajka, Groendael född 2007

Utbildning/instruktörsnivå:
Agilityinstruktör A1, SBK Allmänlydnadsinstruktör, agilitykurser och föreläsningar för olika instruktörer, är fritidspedagog till yrket.

Tävlingserfarenhet:
Tävlar i agility klass 3 med Bella och Fly. Fly tävlar lydnads klass 2. Millie blir tävlingsklar sommaren 2016 och Case våren 2017. Har deltagit på flera USM med 2:a placering i lydnad.

Särskilt intresse inom hund:
Är intresserad av många former av hundträning och det viktigaste är att ha roligt tillsammans med din hund. Att uppleva samarbete och glädjen som skapas mellan hund och människa är det bästa känslan som finns.

 

Tina Lennartsson

Hund/hundar:

Viggo, dansk/svensk gårdshund född 2007

Loke, cockerspaniel född 2014.

 

Uppvuxen med bernersennen, har en lagotto i familjen o snart e fauvve.


Utbildning/instruktörsnivå:

Kursledarutbildning, SKK freestyleinstruktör steg 1, agilitykurser för olika instruktörer, är pedagog till yrket.
 

Tävlingserfarenhet: 

Tävlar agility klass 3 med Viggo som är Champion och har deltagit på lag-SM. Har godkänt resultat i nybörjar klass rally och freestyle klass 1. Loke blir tävlingsklar till våren 2016 i agility.
 

Särskilt intresse inom hund:

Tycker om att se hundar och förare utvecklas. Det bästa som finns är när man kan se hur träningen ger resultat och framför allt känslan av att vara ETT med hunden! Gillar farten och spänningen i agilityn och freestylens möjligheter till fantasi.

 

Maria Lindström

Hundar:

Wilma, engelsk springer spaniel född 2006.
Alice, engelsk springer spaniel född 2009.
Eya, border collie född 2013.

Tess, border collie född 2015

Utbildning:

Agilityinstruktör A1. Jag har gått flera utbildningar/kurser inom agility för duktiga instruktörer. Har också gått flera tävlingslydnadskurser, allmänlydnad, rallylydnadskurs och introduktion med Nosework.

Tävlingserfarenhet:

Det jag tävlar mest är agility. Tävlar klass 3 med mina springertjejer och klass 2 med Eya. 2015 deltog jag i lag SM med Wilma och Alice. Har också tävlat lydnad och rallylydnad. Mars 2016 fick mina hundar godkänt resultat på doftprovet i Nosework. Under 2017 kommer Tess starta klass 1 agility och startklass i lydnad.

Särskilt intresse inom hund:

Jag går mycket kurser och vill hela tiden vidareutveckla både mig och hundarna. Jag tycker det är spännande att jobba med olika raser och personligheter. Vägen mot uppsatta mål är inte alltid så rak vilket gör att man ibland får tänka till och hitta andra lösningar för att nå målen. Tycker också om att träna olika trix eller annan kul aktivering tillsammans med hundarna.


Marlene Lundmark


Hund/hundar:

Mulle, Bearded Collie född 2010

Pilsner, Bearded Collie född 2012

Ozwald, Border Collie, född 2014


Utbildning/instruktörsnivå:

SBK B-Instruktör. Specialutbildning under en internat vecka i beteende och inlärning för Curt Blixt & Lasse Fälth, diverse kurser med egna hundar samt föreläsningar i allt från mental träning till problemhundar. Ridinstruktörutbildning med erfarenhet av ungdomsverksamhet. Erfarenhet av hund och föreningsarbete sedan 1987, uppfödare av bearded collie och aktiv inom rasen under flera år.


Tävlingserfarenhet: 

Tävlar i lydnad och Bruks/Sök. Mina hundar tränas även i agility och rallylydnad men tävlas av andra
 

Särskilt intresse inom hund: Är intresserad av all form av inlärning för tävling och i vardagslivet. Hundens nos och förmåga att vara i vår tjänst genom att finna människor eller saker är spännandeGit Nilsson


Hund/hundar:

Bea, Cocker Spaniel

Betty, Shetland Sheepdog

Iza, Shetland sheepdog


Utbildning:

Hjälpinstruktör, har även gått allmänlydnads kurs och rallylydnadskurs själv med hund på klubben . Har börjat träna lite smått Nose Work som är väldigt kul . ( Gått en en dags kurs i detta) Varit ledare för Lilla Hundligan på klubben för ungdomar mellan 7-15 år
 

Tävlingserfarenhet:
Tävlar rallylydnad, sköter marktjänsten när dottern tävlar agility med våra hundar .
 

Särskilt intresse inom hundar:
Att få träna, tävla o umgås med sin/ sina hundar och bara ha skoj. Hunden har en naturlig plats i familjen för mig .
Man lär även känna en massa nya människor vilket också ger nya erfarenheter och kunskaper att bära med sig. De är de som blir tjusningen med träningen att man vill både dela med sig o lära sig nya kunskaper o idéer av varandra .
 

Annette Nilsson


Hund/hundar:

Jag har haft 2 st Cocker spanielhanar.

En som hette Tufs och den andre hette Mojje. Jag är uppvuxen med hundar, i min familj fanns det en pudel senare även en blandras.


Utbildning:

Jag har gått allmänlydndad och även gått agility kurser och Rallylydnad.
Jag har varit aktiv med Rallylydnad många år, jag har hållit i ett antal Rallylydnadskurser, jag har hjälpt till på allmänlydnads kurser några enstaka tillfällen.
 

Tävlingserfarenhet: Jag är coachen och gör all marktjänst åt min dotter, som tävlar agility och rallylydnad. För tillfället har vi bara hennes Cocker Spaniel.
 

Särskilt intresse inom hund:

Jag tycker hundar gör en så glad och lycklig, dom blir alltid glada när man aktiverar dom. Det är roligt att träna och se utvecklingen och att hunden förstår vad man vill. Att bygga upp förtroendet från början och utvecklas tillsammans. Hundar är alltid med på att gå en långrunda.

 

Moa Nilsson

 

Hund/hundar:

Bea, engelsk cockerspaniel född 2009.

Betty, Shetland Sheepdog född 2013.

Iza, Shetland Sheepdog född 2013.

 

Utbildning
Jag har varit med och varit hjälpinstruktör i Agilitykurser. 2016 så ska jag utbilda mig till Agility 1instruktör. 
 

 

Tävlingserfarenhet:

Bea tävlar jag med i Agility och Rallylydnad.  Betty och jag tävlar också i Agility, vi tävlade i Agility på USM i Göteborg 2015 och kom 2:á.  Iza och jag tränar Rallylydnad och Agility. Vi siktar på att börja tävla 2016 i Agility. 

 

Särskilt intresse inom hund:
Ända sedan jag var liten så har jag drömt om en egen hund som jag kunde köra Agility med. Och nu står jag här idag med 3 egna hundar som jag kör Agility och även lite Rallylydnad med.  Det bästa med hundsporterna är att man kan ha så kul med människans bästa vän.

 

 

Julia Mauritzon

 

Hund/hundar:

Inka, shetland sheepdog född 2013
Ella, cocker spaniel född 2006 (pensionär)
.

Utbildning
Kursledarutbildning och Agility A1 utbildning. Går årligen kurser för andra duktiga instruktörer främst inom agilitysporten.
 

 

Tävlingserfarenhet:

Tävlar mest agility med mina hundar, där har båda tävlats upp till klass 3. Jag har tävlat på bla USM med en 4e placering som bäst och Doggy-Proffessional agility cup där jag vann med Ella. Jag tävlar även en del rallylydnad.  

 

Särskilt intresse inom hund:
Att ha kul och träna tillsammans med din bästa vän! Jag älskar att lära in olika trix för att sedan kunna använda dessa i agility- och lydnadsträningen.

 


 

Pernilla Lönnquist

 

Hundar:

Lovis, Border collie/Isländsk fårhund född 2009.
Viggo, Samojed född 2010.

Lowa, Border collie/Samojed född 2012.
Snäckan, Shetland sheepdog född 2016.

Tommy, Shetland sheepdog född 2017.

Mickey, Shetland sheepdog född 2017
 

Utbildning

Agilityinstruktör A1.

Jag har gått flera agilitykurser genom åren för olika instruktörer. Har även gått flera olika allmänlydnads kurser, rallylydnadskurser och Nosework. Man blir aldrig full lärd – man lär sig hela livet

 

Tävlingserfarenhet:

Mitt intresse för agility började när min ena dotter började tävla för många år sedan. När jag sedan själv fick möjlighet att börja träna så var jag fast. Idag delar jag mitt intresse med dottern och gubben. Vi hjälps åt att träna och tävla med Lovis och Lowa i klass 2 och 3. Snäckan, Tommy och Mickey är under utbildning och kommer förhoppningsvis att kunna börja tävla nästa år, 2018.   

 

Särskilt intresse inom hund:
Jag tycker det är spännande och roligt att hålla kurs inom agility. Att få jobba med och följa olika individer, både tvåbenta och fyrbenta, på deras resa från nybörjare till ett sammansvetsat team är riktigt häftigt. Agility är även det som är huvudfokus i min egen hundträning men jag tränar även annat tillsammans med mina hundar. ”Ett hem utan hund är inget riktigt hem”. Precis så känner jag - våra hundar är en viktig del av familjen. Vi tränar, tävlar, leker, umgås och har roligt tillsammans.


 

Jeanna Lindblom

 

Hundar:

Blizz, Aussie -10
Najz, Sheltie -15

Utbildning / instruktörsnivå:
Diplomerad Rallylydnadstränare
Kursledarutbildning
Jag har gått flera kurser i agility och varit instruktör för flera kurser i rallylydnad och ungdomsträning.

 

 

Tävlingserfarenhet:

Tränat och tävlat rallylydnad sedan 2012. Blizz är rallylydnadsmästare och Najz tävlar i fortsättningsklass. Tränat och tävlat agility sen 2013, Blizz tävlar i klass 2 och Najz tävlas av dottern i klass 1. 

 

Särskilt intresse inom hund:
Jag tycker att det är bra att träna korta pass med paus emellan så att hunden får vila och möjlighet att ladda om med ny energi. Att arbeta med positiv förstärkning med mycket beröm och belöning är viktigt. Träna och tävla ska vara roligt både för hund och förare oavsett om det gäller trix, agility, lydnad eller annat

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Webmaster